Fietsvakantie Duitsland, Moezel en Rijn

Fietsvakantie Duitsland, langs de Moezel en Rijn.

Fietsvakantie Duitsland? Boek een fietsvakantie langs de Moezel en Rijn. Je kunt een georganiseerde groeps fietsvakantie Duitsland, Moezel en Rijn inclusief bagagevervoer en hotelovernachting boeken. Maar natuurlijk kan je ook op eigen gelegenheid gaan. Boek bijvoorbeeld een 8 of 7 daagse individuele fietsvakantie Moezel en Rijn, Duitsland.

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

Deze fietsvakantie Duitsland heeft een geheel eigen karakter

Een fietsvakantie Moezel en Rijn heeft een heel ander karakter dan bijvoorbeeld een fietsvakantie Beieren. Fietsen langs een rivier is iets heel anders dan fietsen in de bossen of heuvels.


Fietsvakantie Moezel en Rijn, echt de moeite waard.

Duitsland, vakantieland nummer één voor veel Nederlanders en Vlamingen, is ook een heerlijk land om te fietsen. Het Moezel en Rijngebied in Duitsland lenen zich perfect voor een heerlijke fietsvakantie. Je fietst hier over goed bewegwijzerde routes over de oevers van de Moezel en de Rijn. Je kan hier heerlijk genieten van de prachtige omgeving en komt hierbij door authentieke plaatsjes en langs vele bezienswaardigheden. Vergeet ook niet te genieten van een goed glas wijn. Je fiets immers door de wijnstreken van Duitsland.

wijngaarden langs de Moezel

Ligging van de route Moezel en Rijn

De fietsroute door het Moezelgebied loopt van de stad Trier richting Koblenz. In de prachtige stad Koblenz komen de Moezel en de Rijn samen. Vanuit Koblenz fiets je verder langs de Rijn tot aan Mainz.
Tijdens je fietsvakantie kom je in veel bekende steden zoals Trier, Koblenz en Mainz, maar ook veel leuke kleinere plaatsen zoals bijvoorbeeld Cochem. Onderweg kom je langs vele historische bezienswaardigheden. Op veel plaatsen liggen langs zowel de Moezel als de Rijn verschillende middeleeuwse burchten en kastelen. Alle ingrediënten voor een heerlijke fietsvakantie zijn dus aanwezig.

Natuurschoon

De Moezel komt vanuit de Vogezen in Frankrijk via Luxemburg Duitsland binnen. De Rijn is een van de langste rivieren van Europa en loopt in Duitsland door een prachtig gebied. In Koblenz komen deze twee rivieren samen. Je fietst door een prachtig afwisselend landschap. Bossen en steile rotsen wisselen af met groene weides en berghellingen begroeid met wijndruiven. Heerlijk om door heen te fietsen terwijl je van al het moois kunt genieten.

fletcher fiets en wandel banner

Fietsen langs Moezel en Rijn in kader groepsreis

Er worden diverse groep fietsvakanties Duitsland langs de Moezel en Rijn georganiseerd. Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om op eigen gelegenheid te gaan. Zo bepaal je zelf waar je start en eindigt. Wij hebben voor jou een mooie combiroute langs de Moezel en Rijn uitgewerkt. Deze kan je in ongeveer een week fietsen.

Trier langs de Moezel

Trier-Neumagen-Dhron (45 km)

De fietsroute langs de Moezel en Rijn start in Trier, de oudste stad van Duitsland. Voor dat je op pad gaat, moet je zeker de beroemde Romeinse poort, de ‘Porta Nigra’ bezoeken. Vergeet niet oom ook langs de dom, de basiliek en het Romeinse amfitheater te gaan.
Je fiets vandaag langs de Moezel via de plaatsen Schweich en Longuich naar Trittenheim. Dit is een leuk klein schilderachtig dorpje, te midden van de vele wijngaarden op de berghellingen. Vervolgens fiets je naar het plaatsje Neumagen-Dhron. Dit is de oudste wijnplaats van Duitsland en tevens je overnachtingsplek.


Trittenheim-Traben-Trarbach (53 km)

Je vervolgt de route richting Traben-Trarbach. Hier slingert de Moezel zich door het fraaie landschap heen. Na iedere bocht zie wel weer een andere burcht op een van de heuveltoppen staan. De hellingen zijn vrijwel symmetrisch begroeid met wijnranken.
Zodra je Bernkastel-Kues nadert, kan je op de rechter Moezeloever Burg Landshut zien liggen. Ga hier zeker even kijken, want vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de Moezel. Het is steil dus doe dit wel lopend. Je doet er ongeveer 45 minuten over.

vakwerkhuis Duitsland

Mooie vakwerkhuisjes

In Kues vind je mooie vakwerkhuisjes en het Moselweinmuseum. Overnachten doe je in Traben-Trarbach. Het dorp is echt een plaatje om te zien. Het meest opvallende bouwwerk is Brückentor. Dit is de brug die de dorpen Traben en Trarbach met elkaar verbindt. Maar ook de stadsmuur en de oude kasteelruïne zijn de moeite waard.

Traben-Trarbach-Cochem (60 km)

Deze dag fiets je langs het wijndorp Zell. Ook kom je voorbij de Calmont, de hoogste Europese wijnberg. Via fietspaden langs de meanderende Moezel bochten kom je vervolgens in Beilstein. Een uiterst sfeervol dorp. Vanaf de burchtruïne Metternich heb je wederom een fraai uitzicht over de Moezel. Vanuit hier fiets je door naar Cochem. Blikvanger is hier de Reichsburg die is gebouwd op een honderd meter hoge heuvel. Je kunt de burcht bezichtigen en vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de Moezel en de stad. Cochem is ook de plaats waar je overnacht.


Cochem-Koblenz (60 km)

Vanuit Cochem vervolg je de fietsroute richting Koblenz. Je komt door verschillende leuke wijndorpjes zoals Klotten, Treis-Karden, Burg Bischofstein en Kobern-Gondorf. Je kunt onderweg ook diverse bezienswaardigheden bezichtigen, zoals de burchtruïne Coraidelstein in Klotten en Burg Eltz in Moselkern. Uiteindelijk kom je in Koblenz, waar de Moezel en Rijn samenkomen. Dit is ook de stad waar je overnacht. Koblenz is een prachtige stad met diverse bezienswaardigheden. Je kunt ook omhoog met de kabelbaan vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad en Moezel en Rijn.

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

Koblenz-Oberwesel (40 km)

Deze dag verlaat je de oevers van de Moezel om via het fietspad langs de Rijn loopt richting Sankt Goar en Oberwesel te fietsen, waar je overnacht. Je passeert hierbij Duitslands beroemdste rots aan de Rijn, de Loreley. Deze rots torent 194 meter hoog boven Sankt Goarshausen uit. Overnachten doe je in Oberwesel.

varen over de Rijn in Koblenz

Oberwesel-Mainz (60 km)

De laatste dag van de route loopt over het fietspad naar Rüdesheim. Vanuit hier steek je over met de veerpont naar Bingen. Je fietst door, zoals de UNESCO het noemt, de ‘Romantische Rijn’. Dit zeer karakteristieke landschap telt vele authentieke dorpjes en steden en tal van oude burchten. Mainz is een van deze steden. Mainz is gelegen op de linker Rijnoever van de Rijn, tegenover de plek waar de Main uitstroomt in de Rijn. Dit is de plek waar je overnacht en tevens het eindpunt van deze route. Vergeet niet om de fraaie binnenstad van Mainz te bezichtigen. Je vindt er tal van bezienswaardigheden zoals de Kathedraal en de gotische kerk. In het gezellige centrum bevinden zich ook leuke winkelstraatjes en tal van restaurants en terrassen. Een heerlijke plek dus om je vakantie te beëindigen of misschien wel weer voort te zetten.

Doelgroep van fietstochten langs de Moezel en Rijn

Langs de Moezel en Rijn worden veel georganiseerde fietstochten van diverse afstanden aangeboden. Deze zijn ook aantrekkelijk in het kader van een georganiseerde familie vakantie. Je kunt ook prima op eigen gelegenheid gaan, met eigen fiets of gehuurd materiaal. Je bepaalt dan zelf welk deel je van de route wilt rijden en waar en wanneer je over je stopt. Er rijden van verschillende steden treinen die je weer naar je startplaats kunnen terugbrengen. Je komt langs veel mooie plaatsen en bezienswaardigheden. De route is goed begaanbaar voor iedereen die een goede basisconditie heeft. Dit maakt het tot een fietsroute voor jong en oud.

fietsvakantie met groep

Overnachten tijdens je fietsvakantie Duitsland

Het voordeel van georganiseerde fietsvakanties Duitsland is dat alle overnachtingen et cetera worden geregeld. Ga je op eigen gelegenheid, moet je deze zaken allemaal zelf regelen. Het gebied langs de Moezel en Rijn telt vele pensions, hotels en B&B’s. Daarnaast liggen hier ook diverse campings waar je prima kunt overnachten. Restaurants hoef je ook nooit lang naar op zoek. Let wel op als je in september of oktober gaat. In die periode zijn in deze regio’s de wijnfeesten. Hartstikke gezellig natuurlijk waar wel super druk. Hou hier rekening mee en boek je accommodaties op tijd.


snp fietsvakanties banner