Fietsvakantie Beieren Duitsland

Fietsvakantie Beieren Duitsland, 9000 kilometer aan fietspaden.

Boek hier een 6, 7, 8 of 9 daagse fietsvakantie Beieren Duitsland inclusief bagagevervoer en overnachting in goede hotels. Boek een individuele fietsvakantie Duitsland Beieren of een groepsfietsvakantie in dit mooie fietsgebied van Zuid-Duitsland. Er zijn ook familie fietsreizen Beieren in het aanbod van de diverse fietsreis specialisten Duitsland. Je fietst, ook bij een 4 of 5 daagse fietsvakantie Duitsland, Beieren, meestal van hotel naar hotel.

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

Bij wie een fietsvakantie Beieren Duitsland boeken?

Je boekt een georganiseerde fietsvakantie Duitsland Beieren met hotel en bagagevervoer bijvoorbeeld via Baja Bikes, SNP Reizen, Fital of TUI. Deze fietsvakantie Beieren zijn in de regel inclusief bagagevervoer en hotel. Je kunt natuurlijk ook een huisje in de natuur in Beieren of elders in Zuid-Duitsland huren en je eigen fietsvakantie Beieren samenstellen. Ook kan je bij een fietsvakantie Beieren Duitsland van hotel naar hotel fietsen en bijvoorbeeld een 3, 4 of 5 daagse fietsvakantie Beieren boeken. Een luxe hotel Duitsland boeken met fietsarrangement kan natuurlijk ook.


Fietsvakantie Beieren, Duitsland van hotel naar hotel

Indien je ervoor kiest om van hotel naar hotel in Beieren te fietsen, heb je het voordeel dat je bij aankomst in het hotel je avondeten al klaar staat en je in de ochtend kunt genieten van een heerlijk ontbijtbuffet. Je overnacht in je eigen hotelkamer met eigen sanitair en genieten van een goede nachtrust. De meeste hotels in Beieren liggen in de bossen en soms direct aan een meer. Het is ook een ideale omgeving voor fietsverenigingen een actieve fietsvakantie Duitsland te boeken.

fietsvakantie met groep

Fietsgroepsvakantie Beieren

Het aanbod fietsgroepsvakanties Beieren is beperkt. Indien er fietsvakantie Beieren voor groepen beschikbaar zijn, worden ze hier getoond. Hetzelfde geldt voor single fietsvakanties Duitsland Beieren. Een fietsvakantie Beieren Duitsland kan je ook zelf voor een vrienden- of familie groep organiseren. Fiets van hotel naar hotel, of boek een hotelarrangement in Beieren met huurfiets.


Waarom een fietsvakantie Zuid-Duitsland, Beieren, boeken?

Duitsland is voor veel Nederlanders en Vlamingen een populaire vakantiebestemming. Fietsvakantie Zuid-Duitsland. Het is ook de ideale bestemming voor een fietsvakantie. Neem nu de regio Beieren. In dit gebied ligt er zo’n 9.000 kilometer aan fietspaden. Je vindt er wel 120 lange afstandsroutes maar ook worden er veel dagtochten georganiseerd. Heb jij plannen voor een fietsvakantie Duitsland van hotel naar hotel maar wel inspiratie nodig? Wij hebben voor jou een paar prachtige fietsroutes opgezocht.

fietsvakantie sportieve groep

Ligging van de routes

Beieren ligt in het in het diepe zuiden van Duitsland. München, de hoofdstad van de regio, ligt op zo’n 800 kilometer afstand van Utrecht. Vanaf Antwerpen is het net iets minder ver. Via de A3 rij je er in een dag naar toe.
De fietsroutes liggen verspreid door de gehele regio en zijn goed bewegwijzerd. Over het algemeen zijn het rustige routes met weinig autoverkeer. De prachtige natuur wordt afgewisseld met authentieke dorpjes en historische plaatsen. De regio Beieren telt ook vele abdijen, burchten en kastelen.


Natuurschoon

Beieren staat natuurlijk bekend om zijn natuurschoon. Je vindt er tientallen natuurparken. Het is een zeer bosrijk gebied en er liggen diverse bergmeren. Op de achtergrond liggen de Alpen, waar je altijd een fraai uitzicht op hebt. De bossen worden afgewisseld met groene weides in de dalen. Kortom een prachtig gebied met een afwisselend landschap. Heerlijk om doorheen te fietsen.

fietsvakantie in de natuur

Fietsroutes Beieren

Beieren is een heerlijke regio om per fiets te ontdekken. Een van de mooiste routes is de Bodensee-Königssee Radweg, die we hieronder zullen beschrijven. Ook zullen we de Mainradweg en Altmühltal-Radweg toelichten. Het zijn slechts enkele voorbeelden. Naast de hieronder genoemde fietsroutes zijn er nog genoeg andere. Ook de beroemde Donauradweg loopt deels door de regio Beieren.

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

Bodensee-Königssee Radweg (450 km)

Op deze ongeveer 450 km lange fietsroute, fiets je op de grens van het alpengebied. Waar je ook bent, je ziet altijd de imposante alpen op de achtergrond. Je fietst door de prachtige natuur langs kraakheldere meren. Onderweg passeer je leuke dorpjes en tal van bezienswaardigheden zoals kastelen, kloosters en kerken.
De fietsroute start in de plaats Lindau aan de Bodensee. Een perfect startpunt. Geniet eerst van de diverse bezienswaardigheden en de fraaie uitzichten over de prachtige Bodensee. Daarna fiets je het riviertje de Leiblach richting Allgäu. Je passeert de dorpjes Röthenbach en Stiefenhofen. Via Oberstaufen fiets je via de prachtige Große Alpsee naar Immenstadt. Vergeet hier niet het prachtige kasteel en stadhuis te bezichtigen.

zeilen op een meer

Veel natuur en fraaie uitzichten tijdens deze fietsroute Beieren

De route loopt vervolgens via het stadje Sonthofen, nabij het natuurgebied Allgäuer Hochalpen, naar Rettenberg. In Oy-Mittelberg, tussen de Bodensee en Königssee in heb je een fraai uitzicht op de Allgäuer Hochalpen en het sprookjesachtige kasteel Neuschwanstein.
Verder op fiets je door de natuurgebieden Altenauer Moor en het Murnauer Moos. Aan de Staffelsee ligt het kunstenaarsdorp Murnau. Weer een stuk verder loopt de route langs 3 grote meren, de Tegernsee, Schliersee en Chiemsee. Het landschap is hier glooiend en samen met de prachtige meren en de Alpen op de achtergrond maakt het tot een prachtig plaatje. Je moet hier zeker het koninklijk paleis Herrenchiemsee bezoeken.


Het eindpunt van deze fietsroute in Zuid-Duitsland

Berchtesgaden in het zuidoostelijke puntje van Duitsland is het eindpunt van de Bodensee-Königssee Radweg. Bezoek hier zeker het kasteel en de zoutmijn. De Königssee, gelegen in het prachtige Alpen Nationalpark Berchtesgaden, is nu vlakbij. Het meer is kraakhelder en smaragdgroen van kleur. Je kunt hier ook nog de oude bedevaartkerk St. Bartholomä bezichtigen. Deze is echter alleen met een boot te bereiken.
De volledige route inclusief GPS coördinaten is online te downloaden.

fietsen in de natuur

Mainradweg-Bamberg-Aschaffenburg (350 km)

De volledige fietsroute Mainradweg is zo’n 600 kilometer lang en volgt de loop van de rivier de Main van de bron tot aan de monding. Deze routen heeft twee bronnen, eentje in Creußen en eentje in Bischofsgrün. Je hebt dus de keuze uit twee startpunten.
Het meest populaire deel van de MainRadweg ligt echter in Franken, tussen de plaatsen Bamberg en Aschaffenburg. Deze route, die vrij vlak is, start in de historische plaats Bamberg. Je fietst vanuit hier door het afwisselende Beierse landschap van de zeer romantische Fränkische Schweiz. Je komt langs de opvallende rotsformaties van het Fichtelgebirge. Bosrijke gebieden zoals Steigerwald en Spessart worden afgewisseld met de wijnbouwgebieden in Franken.

fietsen met vriendinnen

Fietsroute Duitsland met kloosters en kastelen

Zoals overal in Beieren kom je gedurende de fietsroute langs vele kloosters, kastelen en burchten. Overnachten en pauzeren doe je in een van de historische plaatsjes die je onderweg passeert. De route eindigt in Aschaffenburg waar je het imposante zandsteenslot Johannisburg kunt gaan bezichtigen.
Een prachtige route die je lans allerlei bijzondere plekken brengt en je afhankelijk van je tempo in 7 tot 12 dagen kunt fietsen. De volledige route inclusief GPS coördinaten kan je online downloaden.


Altmühltal-Radweg (167 km)

De Altmühltal-Radweg is een relatief korte fietsroute die loopt van het riviertje de Altmühl via Gunzenhausen tot Kelheim. Je fietst hierbij door het mooie Naturpark Altmühltal. Het is hier vrij vlak en de route is rustig met weinig verkeer. Een perfecte route dus voor jong en oud.
Het landschap is in dit deel van Beieren erg afwisselend. Zo heb je de glooiende weides rond de Altmühlsee bij Gunzenhausen maar ook de steile rotswanden bij de bekende Donaudurchbruch nabij de plaats Kelheim. Je komt langs opvallende rotsformaties waaronder bijvoorbeeld de 12 apostelen, prachtige heidegebieden maar ook uiteraard weer langs vele burchten en kastelen. Pauzeren en overnachten doe je in een van de vele pittoreske dorpjes. Overal vind je restanten van het rijke Romeinse verleden, maar ook van de oertijd. In de steengroeves vind je vele fossielen uit de tijd van de dinosaurussen.

Voor korte fietsvakantie Duitsland

Kortom een route die je in enkele dagen kunt fietsen en je langs allerlei bijzondere plekken brengt. De volledige route inclusief GPS coördinaten is online te downloaden.


Eendaagse fietsroutes Beieren, Duitsland

Zoals gezegd telt Beieren vele fietsroutes ook voor één dag. Een van de leukste is de Chiemsee-Radweg. Bijzonder zijn de twee eilanden de Fraueninsel en de Herreninsel in het meer. Het sprookjeskasteel van koning Ludwig II op de Herreninsel kan je gedurende de fietsroute van alle kanten bekijken. De tocht die 55 km lang is, is perfect voor één dag en loopt helemaal rond het grootste meer van Beieren.
Doelgroep van fietstochten door Beieren

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

Fietsvakantie Beieren, voor bijna iedereen geschikt

Stap jij tijdens je vakantie graag op de fiets, dan moet je zeker eens naar Beieren gaan. Er zijn vele georganiseerde tochten in verschillende lengtes te boeken. Uiteraard kan je ook op eigen gelegenheid gaan. Je bepaalt dan zelf welke routes je gaat fietsen en in welke tempo je dit doet.
Het weer in Beieren in zeker in de zomer vaak heerlijk zonnig. Het geweldig mooie landschap, talloze bezienswaardigheden en uiteraard de vele fietsroutes maken het tot een ideale plek voor jouw fietsvakantie.
De verschillende tochten zijn voor jong en oud. Je moet wel rekening houden met het feit dat de bepaalde routes in Beieren heuvelachtig zijn. Als je fietsen ter plaatse huurt, heb je keuze uit standaard fietsen of e-bikes, een e-bike kan in dit landschap uiteraard erg prettig zijn.

fietsvakantie nederland korte pauze

Overnachtingen tijdens je fietsvakantie Beieren Duitsland

Georganiseerde reizen zijn inclusief overnachtingen. Je fiets in de regel van hotel naar hotel en voor bagagevervoer wordt gezord. Wanneer je op eigen gelegenheid een fietsvakantie Duitsland boekt, heb je in Beieren een enorme keuze uit hotels, pensions en herbergen. Ook vind je er enorm veel campings waar je prima kunt overnachten die je allemaal online kunt boeken. Zo is er voor iedereen wel iets van zijn of haar gading te vinden. Fietsen in Beieren is genieten. Of je nu een 5, 6, 7, 8 of 14 daagde fietsvakantie Duitsland, Beieren boekt of slechts een weekendje Beieren doet. Iedereen die van fietsen in Duitsland houdt komt in Beieren en elders in Zuid-Duitsland aan de trekken.


Reisverzekering afsluiten

Ook bij een fietsvakantie Beieren van hotel naar hotel wordt aangeraden een reisverzekering af te sluiten. Dat is ook van toepassingen bij andere fietsreizen Duitsland van hotel naar hotel en met bagagevervoer. Het is ook verstandig een reisverzekering af te sluiten bij een wandelvakantie Duitland, vriendenweekend, schoolkamp Duitsland of familie vakantie.

snp fietsvakanties banner