Fietsvakantie Zwarte Woud Duitsland

Aanbiedingen voor je fietsvakantie Zwarte Woud Duitsland

Boek hier een goedkope fietsvakantie Zwarte Woud Duitsland 6, 7, 8 of 9 dagen inclusief bagagevervoer en overnachting in een sfeervol hotel. Wij hebben de beste aanbiedingen met betrekking tot fietsvakanties Zwarte Woud voor je verzameld. Ook voor een korte en luxe fietsvakantie Zwarte Woud Duitsland met hotelovernachtingen en bagagevervoer van 3, 4 of 5 dagen.

eigenwijze reizen fietsvakanties banner

Individuele fietsvakantie of groepsfietsvakantie Zwarte Woud?

Bij de meeste fietsvakanties Duitsland heb je de keuze uit een individuele fietsvakantie of groepsvakantie. Dat is ook van toepassing op een georganiseerede fietsvakantie Zwarte Woud Duitsland. Je kunt een individuele fietsvakantie Zwarte Woud inclusief bagagevervoer en hotelovernachtingen boeken of een groepsfietsvakantie. Er zijn enkele reisorganisaties waar je een single fietsvakantie Zuid-Duitsland kunt boeken. Ook bij deze actieve single reizen Duitsland fiets je meestal van hotel naar hotel.


Fietsvakantie Zwarte Woud Duitsland van hotel naar hotel

Bij de meeste georganiseerde fietsvakanties Duitsland fiets je van hotel naar hotel. Hierbij wordt je bagage voor je vervoerd. Het is goed om te weten dat als je zo een fietsvakantie Zwarte Woud Duitsland via een organisatie zoals ANWB Reizen, Eigenwijze Reizen, Fital of SNP Reizen boekt, dit ook het geval is. Fietsen in het Zwarte Woud is ook iets voor senioren die nog fit zijn en een goede conditie hebben. De meeste senioren fietsvakanties worden echter geboekt in Nederland. Populair bij ouderen zijn de senioren fiets hotel arrangementen Nederland.

Zwarte Wout Duitsland meertje

Hotels Zwarte Woud met fietsarrangement

Indien je kies voor een autovakantie Duitsland of met de trein naar je vakantiebestemming in Duitsland rijdt, kan je ervoor kiezen een hotel Duitsland met fietsarrangement te kiezen. Dat kan ook op basis van logies of halfpension. Vaak zijn dit hotels met E-Bike of fietsverhuur. Je vindt ook in het Zwarte Woud Duitsland hotels met fietsarrangement. Deze fietsarrangementen kan je in een aantal hotels Zwarte Woud ook op basis van all inclusive boeken. Ideaal voor een geheel verzorgd fietsweekend Duitsland.


Zwarte Woud, één van de mooiste fietsgebieden van Duitsland

Wie een fietsvakantie Zwarte Woud Duitsland kiest, kiest voor een vakantie in één van de mooiste fietsgebieden van heel Zuid-Duitsland. Net als bij een fietsvakantie Beieren, kan je fietsen in een ongerepte natuur. Boek bijvoorbeeld een goedkope 5, 6 of 7 fietsvakantie Zwarte Woud Duitsland. Een luxe vakantie Duitsland met bagagevervoer en inclusief overnachting is ook mogelijk.

fietsvakantie avontuurlijke route

Heb jij dit jaar plannen voor een fietsvakantie Duitsland?

Duitsland, voor veel Nederlands en Vlamingen een populaire vakantiebestemming, leent zich hier perfect voor. Het land heeft zoals velen al wel weten, veel te bieden op het gebied van cultuur en natuur. Maar er ligt in totaal ook zo’n 75.000 kilometer aan goede bewegwijzerde fietspaden door het gehele land. Een heel mooi maar ook wel uitdagend gebied is het Zwarte Woud. Hier liggen diverse routes van verschillende niveaus. Wij hebben er een paar voor je uitgepikt.


Ligging van de fietsroutes Zwarte Woud

Het Zwarte Woud ligt in het Zuid Westelijk deel van Duitsland in de deelstaat Baden-Württemberg. Het gebied grenst aan de Rijn en daarmee tevens aan Frankrijk, aan de andere zijde van de rivier. Het gebied strekt zich uit over een lengte van zo’n 160 kilometer. In het Noorden ligt Baden-Baden en gebied loopt door tot aan de Zwitserse grens bij Basel.

In het gebied liggen veel mooie plaatsen en authentieke dorpjes. Zoals door vrijwel geheel Duitsland, kom je ook hier langs veel kloosters, burchten en kastelen. Naast dat je door de prachtige natuur fietst, kan je dus ook nog enorm veel cultuur snuiven.
Freiburg is een van de belangrijkste steden in de regio van het Zwarte Woud. In dit deel liggen ook diverse fietsroutes. Vanuit Utrecht is het zo’n 650 kilometer. Kom je vanuit Antwerpen, dan is het ongeveer 560 kilometer.

vergezicht Zwarte Woud

Veel natuurschoon in Zwarte Woud

Zoals de naam al zegt, is het Zwarte Woud een en al natuur. Je fietst hier door een prachtig bosrijk landschap dat wel bergachtig is. Het gebied met enkele toppen tot bijna 1.500 meter, is het grootste middelgebergte van Duitsland. De bossen bestaan hier voornamelijk uit sparren en dennen. Hier ligt ook de Wutachschlucht, de grootste kloof van Duitsland. Er liggen diverse meren en riviertjes met mooie watervallen. Berg en bos worden afgewisseld met groene weides en de wijnvelden op de berghellingen langs de Rijn. Ook de Donau en Neckar stromen door dit gebied. Kortom een al genieten van de prachtige natuur in deze regio.

Aantrekkelijke fietsroutes Zwarte Woud

Er worden diverse fietsreizen in het Zwarte Woud georganiseerd. Het is natuurlijk ook leuk en veel avontuurlijker om zelf op pad te gaan. Dit kan met eigen fiets maar je kunt ook het materiaal ter plaatse huren. Ga je op eigen gelegenheid, bepaal je zelf volledig hoe jouw route eruit komt te zien en waar je overnacht. Ter inspiratie hebben wij voor jou een paar leuke routes uitgekozen.


Fietsroute Schwarzwald Panorama-Radweg (280 km)

Zoals de naam al doet vermoeden, is deze fietsroute er een met prachtige vergezichten. Hij leidt je langs de oostflank van het middelgebergte van Pforzheim in het noorden van het Zwarte Woud richting Waldshut-Tiengen in het zuidelijk deel. Uitgestrekte naaldbossen, hoogvlaktes en prachtige rivierdalen maken het tot een grote belevenis. Het totale hoogte verschil dat onderweg moet worden bedwongen, bedraagt 2.400 meter. Het grootste hoogteverschil van 300 meter ligt tussen Enzklösterle en Seewald-Besenfeld. Dit deel kan je als je dit wilt, ook met de kabelbaan overbruggen. De wegen en paden zijn rustig en goed begaanbaar. Ook worden ze, zoals overal in Duitsland, goed bewegwijzerd. De volledige route, die ongeveer een week duurt, kan je inclusief GPS coördinaten online downloaden.

Fietsroute Zwarte Woud, Naturpark-Radweg (260 km)

Deze 260 kilometer lange fietsroute leidt je door het noordelijk deel van het Zwarte Woud. De fietsroute begint en eindigt in Freudenstadt. Via het Kinzigtal waar je langs vele authentieke vakwerkstadjes komt, fiets je richting de Ortenau. Deze wijnstreek is bekend om de uitstekende wijnen maar ook zeer goede restaurants. De route loopt vervolgens naar de barokstad Offenburg. Een heerlijke plaats om een dagje te verblijven. Daarna gaat het verder richting Baden-Baden en kan je onderweg genieten van prachtige vergezichten over het Rijndal.


Baden-Baden is een bekend kuuroord en uitdaging fietsers.

Via het idyllische Albtal waar je langs leuke plaatsjes zoals Neuenburg an der Enz en Bad Wildbad komt, kom je uiteindelijk weer in Freudenstadt aan het einde van de heerlijke fietsroute. De route is goed te fietsen, maar je moet wel een goede conditie te hebben. Grote hoogteverschillen zijn er niet echt. De enige uitdaging is de Sommerberg bij Baden-Baden. Deze kan je ook met een treintje overbruggen. De wegen en zijn verder goed te berijden en worden goed bewegwijzerd. De route die je gemakkelijk in een kleine week kunt fietsen, is online te downloaden.

heide in het Zwarte Woud

Südschwarzwald-Radweg (240 km)

De Südschwarzwald-Radweg is ongeveer 240 kilometer lang. De fietsroute begint en eindigt in Hinterzarten. De route is voor redelijk eenvoudig en kent weinig hellingen. De route loopt grotendeels bergafwaarts. Het grootste hoogteverschil vind je aan het einde van de fietstocht. Het kan worden overbrugd met de trein. De wegen en fietspaden zijn goed bewegwijzerd en er is nauwelijks autoverkeer.

Tijdens de tocht fiets je door de dalen van het Hochschwarzwald en passeert hierbij diverse historische stadjes op de oevers van de Rijn en de wijnbergen in het Marktgräflerland. Dit wordt afgewisseld met uitgestrekte bossen. Ook kom je langs de prachtige Titisee en het zeer imposante ravijn Wutachschlucht. Je kunt ook nog een ommetje naar Frankrijk maken. Hier ligt het beschermde natuurgebied ‘Petite Camargue’. Cultuursnuiven is ook mogelijk tijdens deze fietsvakantie door het Zwarte Woud. De Zwitserse stad Basel telt vele beroemde kunstmusea. De studentenstad Freiburg heeft een heel authentiek en gezellig centrum. Al met al een leuke ontdekkingstocht die je in een kleine week kunt afronden. De route inclusief GPS coördinaten is te downloaden op internet.


Doelgroep van fietsvakanties in het Zwarte Woud

Als jij houdt van een sportieve fietsvakantie en je bent een liefhebber van natuur en cultuur, moet je zeker een keer naar het Zwarte Woud gaan. Zoals gezegd worden er veel georganiseerde tochten in verschillende lengtes aangeboden. Uiteraard kan je ook op eigen gelegenheid gaan. Huur bijvoorbeeld een huisje in het bos Zwarte Woud. Desgewenst kan je ter plaatse fietsen of e-bikes huren. Je bepaalt dan zelf welke delen van de route je wil fietsen. Vanuit verschillende plaatsen kan je met de trein terug naar de startplaats.
Het weer in het Zwarte Woud is zeker in de zomer heerlijk zonnig en warm. Maar ook het late voorjaar en vroege herfst zijn een goede tijd voor een fietsvakantie Zwarte Woud Duitsland. Het bosrijke landschap, de diverse fraaie bezienswaardigheden maken het Zwarte Woud tot de plek voor een heerlijke fietsvakantie.

fietsen in het bos

Voor wie is een fietsvakantie Zwarte Woud Duitsland geschikt?

Er zijn tochten voor verschillende doelgroepen. Je moet wel een redelijk tot goede conditie hebben en rekening houden met het feit met het bergachtige landschap. Er zijn echter ook diverse lichte routes. Een e-bike kan voor veel mensen net dat extra stukje ondersteuning geven, zeker als het bergopwaarts gaat. Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er ook routes waarbij je op de steilste beklimmingen gebruik kunt maken van een trein of kabelbaan. Dit maakt het net wat eenvoudiger voor de iets minder ervaren fietsers.

Overnachten tijdens je fietsvakantie Zwarte Woud

Indien je een georganiseerde fietsvakantie Zwarte Woud hebt geboekt, zal dat in 9 van de 10 gevallen met bagagevervoer en overnachting zijn. Als je een individuele fietsreis Zwarte Woud boekt en zelf je overnachtingen in hotels met fietsarrangement hebt geregeld, heb je met het volgende rekening te houden.


Veel drukte in de maanden juni, juli en augustus

Het Zwarte Woud trekt ieder jaar weer vele toeristen. Niet alleen voor een fietsvakantie Duitsland maar ook voor een wandelvakantie, natuurvakantie of kampeervakantie. Ga je op eigen gelegenheid op fietsvakantie, heb je dan ook een enorme keuze uit hotels, pensions en B&B’s. Wil je liever kamperen, dan is dat in het Zwarte Woud ook geen probleem. In de bosrijke omgeving liggen tal van campings waar je kunt overnachten. Je kunt de door jouw gewenste accommodaties allemaal online boeken. Houd er wel rekening mee dat het in de maanden juni, juli en augustus niet altijd mogelijk een last minute hotel Zwarte Woud met fietsarrangement te boeken. Boek met name je individuele fietsvakantie Zwarte Woud Duitsland in die maanden niet als last minute maar ruim op tijd.

glooiend landschap Zwarte Woud

Fietsvakantie met hond in Zwarte Woud boeken

Indien je een vakantie met hond Duitsland wil combineren met een fietsvakantie, kan je het beste een vakantiehuis met hond in jet Zwarte Woud huren en dan bij voorkeur een vakantiehuis of honden bungalow met omheinde tuin. Als je dan in de omgeving van je vakantiehuis Zwarte Woud fietstochten gaat maken, kan de hond thuis blijven en kan je ongehinderd en vrij genieten van de prachtige natuur van deze geweldige fiets- en wandelregio in Zuid-Duitsland.


snp fietsvakanties banner